28 Februari - Magen!

Kan inte förstå hur stor man egentlien var!

När jag sitter och tittar tillbaka på min gravidmage så kan jag knapp förstå hur stor jag faktikst var. Jag kan knappt förstå hur Evelina fick plats där inne och det är svårt att faktikst tänka sig att hon legat i min mage. Man saker den jätte mycket, för det var så otroligt mysigt och spännande att vänta på henne. Eftersom jag inte visste om de skulle bli en tjej eller kille var de verkligen jätte kul att vänta. Man fantiserade och hade massa namn förslag. Man väntade och undrade varje dag med en väldigt nyfiken känsla, fniss. Om jag får fler barn i framtiden så ska jag inte ta reda på könet, jag ser ingen poäng med de. För det var så spännande att liksom gå omkring och fantisera om de lilla pyret som låg där inne i magen. Så mysigt! Det man saknar mest av alla är att kunna klappa på magen, se hur den rörde sig och framför allt känner alla mysiga sparka/buffar.
Jag var jätte stolt över min gravida mage. Jag älskade min form och njöt igenom hela min graviditet. Jag stor trivdes! Jag skulle gäran vara gravid flera gånger till men så kommer de inte bli eftersom jag har bestämt mig för max ett barn till. Man ska inte ha fler än vad man känner att man klara av och har tid för!
När bebisen i magen väl kom ut var de som att hela världen stod stil, ja det stod stil jätte länge. Jag blev så glad över att det faktikst var en tjej, kunde först inte tro det. En liten flicka, så vacker och som luktade så gott, hon var min. Min och Joakims, ingen annans. Det var så obeskrivlig, går inte beskriva med ord hur underbart det var att få ett eget barn. Nu sitter jag här och drömmer mig tillbaka med en stor leende läpparna, det är på tok för bra känsla!

Tjingeling



Vecka 32+4 , sista mag bilden som togs!
Min lilla föddes i vecka 33+3 ♥



Vecka 32+4, när jag sitter ner!
Saknar min fina mage. ♥



Min mage nu efter graviditeten!
Platt och lite tråkigt... Fast jag är glad ändå!


28 Februari - Svar!

Svart till 2 st Anonyma...

Fråga 1:
Är inte de en kill dress?
Då ställer jag frågan tillbaka. Sen när blev Adidasdresserna kill recpetive tjej märkta? Kan ju förstå att en kille inte vill ha på sig rosa. Men gult/svart har ju både barn och vuxa, så varför skulle inte en tjejbebis då kunna ha det?

Fråga 2:
Har ni gjort slut? Bor Joakim inte hos er, bråkar ni mkt. ?
Vi bor inte ihop ännu men umgås i princip 24/7, finns vissa anledningar till att vi väntat. Men vi letar nu lägenhet ihop och vill ha en på ett annat område än där jag har en nu. Varför frågar du ens om vi bråkar mycket? Jag har inte ens nämt något om det... Men jag är inte otrevlig så jag svara väll i alla fall. Men vi bråka inte mer än andra par. Vi har ett bra och stabilt förhållande som jag inte skulle byta mot något annat!


28 Februari - Leverans!

I eftermiddag kommer det!

Åh idag är en bra dag, för i eftermiddag/kväll kommer min tupperwear leverans. Som jag har längtat, de tråkiga är att min Quick chef 3 var slut så får en pasta kokare istället. Men det är inget att gråta över så jag är lika glad i alla fall, men Jocke blev en smula irriterad. Men vi överlever. Bilder på de jag köpt kommer upp ikväll eller imorgon, för er som ville veta.
Idag ska jag och Evelina inte göra allt för mycket, jag skulle behöva sätt mig på bilskolan och plugga i 2 timmar minst. Börjar blir lite stressad över körkorte, vill så gärna ha det i min hand typ NU NU NU.. Men man måste ta de i min takt, har en tös att tänka på. Jaja hoppas jag blir klar i år i alla fall annars ger jag typ upp, fast jag har ju precis börjat och har inte så svårt för teorin. Jocke säger att jag kommer klara allt på första gången vilken jag har lite svårt att tro eftersom jag har jätte svårt att koncentrera mig när det är massa ljud. Men måste lära mig att stänga av och fokusera på mitt. Vill ha mitt körkort så ska ge mig fan på att klara de runt ut sagt. För jag vill inte påstå att jag är osmart även fast jag kan vara lite blond ibland. Men det kan ju alla vara så de är bra med den saken! Hahahaha.
Nu ska jag strax äta frukost och titta på min tjej som vilar lite i soffan. Så underbart söt ärhon, man smälter bara av att titta på henne. Det som gör mig extra glad är att hon är min dotter.
 Åh innan jag glömmer att berätta en rolig sak från igår så passar jag på att göra de nu. Igår så busade vi med Evelina i sängen efter de att jag och hon vilat lite middag.
Jag: Vill du ha en lillebror?
Evelina: Ler och fnissar.
Jag: Eller kanske en lillasyster?
Evelina: Ler och fnissar igen.
Jag: Eller vill du ha en av varje?
Evelina: Börjar skrattar och blev jätte glad
:
Hmm hur ska man tolka detta då? Hahaha förstår ju att de bara är av en slump att hon blev glad av de jag sa, för hon är ju bebis och förstå ju självklart inte vad jag menade. Men jag tycker i alla fall att de va lite små kul. Jag och Joakim fick oss ett gott skratt i alla fall.

Tjingelin



Jag och Evelina när hon var 2 ½ vecka.
Så liten och så älskad! ♥


27 Februari- Hiss och diss!

Diss
Betaltoaletter
Denna veckan tänker jag dissa betal toaletter. Visst kanske en rätt löjligt diss. Men jag stör mig grymt när man t. ex. är ute och shoppar och så blir man så där alldeles förfärligt kiss nödig. Så springer man omkring och letar upp en toa för att gå på. Så måste man betala en 5 krona, då blir jag tokigt. För vem springer omkring med massa mynt och lösa pengar i dangens samhälle? Jag göra det oftast inte i alla fall. Tycker det är mycket smidigare med kort. Så ska det tvångsmessigt vara betaltoaletter gör så man kan använda sig av sitt kort. Detta blir veckan stora diss.

Hiss
Digitalkameran
Denna veckan tänker jag hissa digitalkameran. Jag har precis börjat använda min digital kamera mycket innan användes den bara vid speciella tillfällen! Jag är inte speciellt bra på att fotografera men tycker jag tar hyffade kort. Jag vill hissa min kamera för att den är så bra, det är en bra uppfinning. Man kan ta med sig den överallt och ta bilder på vad man gör om dagar, sen kan man spara dem på datorn eller bränna ut på en skiva. Jag har mängder av kort på min lilla tjej. Jag är otroligt glad över att jag fått min kamera. Fick den av min pappa en jul för några år sen men har varit lite för rädd om den men har nu börjat använda den ordentligt. Så denna veckan hissar jag min kamera!

Tjingeling






27 Februari - Badar!


Toktjej badar på tokställe!

Ikväll fick jag ett ryck när jag skulle byta lillans blöja. Eftersom jag vet hur mycket hon älskar att bada så tänkte jag att hon skulle få testa bada i tvätthon, hon har ju testat diskhon när hon va mindre. Så jag tappade upp vatten och lite baby wash. Sen så satte jag ner Evelina, självklart höll jag henne. Hon blev som vanligt jätte glad över att få bada. Förstår inte hur hon kan tycka det är så kul. Bada och springa omkring i gåstolen är nog de två bästa sakerna som hon vet just förtillfället, fniss. Det är tur att hon älskar vatten så att hon inte hade varit jätte rädd för vatten. Jag hoppas innerligt att hon kommer älska att bada i havet till sommaren, jag avskyr det (badar heller i sötvatten) . Men vi håller tummaran för lilltjejen.
Sen idag så märkte jag verkligen hur stor min tjej börjar bli. När man håller henne i händerna och hon står upp så verkligen springer hon i väg. Hon sätter först höger fot sen vänster osv, innan har hon alltid satt dem i kors. Men nu börjar hon förstå hur man gör för att gå. Hon tyckte de va jätte kul att gå runt, men hon blev snabbt trött. Mitt lilla knyte är inte så liten längre! Mammas tjej börjar bli en stor tjej!
Min alldeles egna dotter, som ingen kan ta ifrån mig! ♥

Tjingeling



Lycklig tjej som får bada!



Min prinsessa ♥


27 Februari - Bloggtoppen!

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Någon som kan vara schysst och förklara hur bloggtoppen fungerar?

Tack på förhand!


27 Februari - Gladbebis!

Evelina är morgonpigg och glad!

Min lilla pigga och glada bebis vaknade kl 07.15 idag igen men fick henne att somna om i ca en timme. Men sen var det bara att pallra sig upp, för inte ville hon ligga där i sängen och ha tråkigt. När vi kom upp så gjorde vi de vi brukar göra varje morgon, tog av pyamasen, bytte nattblöjan, klädde på oss och sen fick Evelina leka i gåstolen medans jag drack mitt morgon kaffe. Efter en stund var de dags för hennes frukost, gröt med lite fruktpuré och vatten att dricka, hon åt riktigt bra idag. Duktigt tjej. Efter hon ätit lekte hon lite till i gåstolen tills hon blev trött, så nu ligger hon och vilar jämte mig i soffan. Hon ligger så himla sött, händerna över huvudet och benen som un liten groda. Min gulleunge! ♥
Jag sitter här i tv rummet med min frukost eftersom jag inte vågar lämna henne ensam i soffan. För tänk om hon skulle rulla runt och ramla ner, usch bara tanken på att hon skulle göra de gör ont i mitt mammahjärta. Tycker inte alls om att se min söta bebis ha ont eller vara ledsen. Jag klarar absolut inte att se henne få sina sprutor, kanske är jätte fjantigt. Men jag tänker absolut inte stå där och göra henne nervös efetrsom jag blir typ stressad av det.. Så jag går hellre ut ur rummet och tar henne mer än gärna direkt efter. Jag trötar henne och lägger henne vid bröster, då brukar hon bli glad snabbt igen. Mammas älskling!
Nog om detta, nu tänkte jag berätta lite snabbt om vad jag gjorde igår kväll...
Igår åkte Joakim på lagfest som jag tjatade iväg honom på, han måste ju ut och roa sig även fast han är pappa. Det tycker jag bara är mer än rätt så länge han inte skulle göra det varje helg om man säger så, men någon gång då och då är bara mänskligt att gå ut och träffa folk. Själv skulle jag bara ta en lugn kväll med tösen men sen hörde Tina av sig och ville komma förbi. Självklart var hon mer än välkommen, alltid trevligt med sällskap. Jag skulle precis äta lite toast när hon kom så jag bjöd henne självklart, vilket ingen av oss tyckte satt fel. Varför äter man de så sällan? Eller jag gör de i alla fall. Vi drack kaffe och bara umgicks. Evelina vaknade ovanligt många gånger på kvällen så jag var lite som en jojjo mellan tvrummet och sovrummet, men så kan det gå ibland. Lite senare sms:a Matilda och kom även hon föbi en sväng. Så vi satt här alla tre och tjötade skit, så trevligt. Tycker det är kul att två av mina vänner går ihop, skönt. Matilda stannade inte så länge eftersom hon skulle till Kungsbacka och hämta sin syrra. Tina drog vid 24.00 eftersom jag var tvungen att gå in och lägga mig med Evelina eftersom hon inte ville vara ensam av någon anledning, toktjej! Men så kan det vara ibland, för alla! Bebisr som vuxna, för annars brukar hon sova som en prinsessa. Joakim kom ht vid 03:30 ca och sa att han var hemma så jag inte skulle vara orolig. Söt pojk man har! Han värkar ha haft kul ute efterm han kom hem så sent, glad för hans skull!
Älskar min familj mer än vad ord kan beskriva! Massa kärlek till mina två favoriter, Evelina och Joakim! Ni är på tok för underbara. Alltid vi tre. Ni två är dem bästa jag vet!♥


Tjingeling


Mina älsklingar!


26 Februari - Veckans kap!

Adidas i våra hjärtan ♥ 

Denna veckan har jag faktikst inte handlat så mycket till min tjej utan har faktikst bara blivit två plagg. En aning stolt över mig själv! Men kan säga helt ärligt att de har kliat lite i fingrarna när jag sett någon jag velat ha. Men ibland får man allt hålla sig. Så är det bara, man får ju tänka på att man måste ha andra saker med. Vi ska nästa vecka till gekås och då ska hon få lite leksaker så som en leksaksmobil och en docka sen annat smått å gott. Brukar nästan aldrig hitta kläder där till henne, lite tråkigt eftersom deras priser är så bra.
Nu kommer vi till det plagg som får bli veckans absolut bästa köp, en ur snygg Adidasdress att ha fram i vår/sommar. Kan inte förstå hur snygga dem är alltså! Jag hade gärna haft en liknande till mig själv också! Så att vi hade kunnat se lika ut. Det hade varit jätte skoj, fniss. Men hade nog sett en aning fjantigt ut också, eller?! 

Svart/Guldig Adidasdress från Intersport för 500:-
Detta blir veckans bästa köp för att den är snyggt och värd vart enda öre! Jag älskar Adidas och deras barndresser sitter snygg, dem är helt klart i topp klass. Det passar min dotter eftersom hon ska ha det allra bästa oavsett vad. Bara det bästa är tillräckligt bra för min underbara tös. Vi har funderar på den nya Adidas jackan till henne med eftersom det matchar så bra. Men vi får se hur det blir. Eftersom Evelinas farmor evetuellt skulle göra en till henne i stället, vilket vi båda tycker är mycket roligare! När man kan sy är det betydligt mycket sötare med hemmagjorda saker än köpta, enligt min mening i alla fall!

Tjingeling

Bild på dressen kommer...


Visst är den super snygg?
Evelina kommer bli såå snygg i den!


26 Februari - Gäsp!

Morgonpigga skitunge ♥

Idag vaknade min lilla skitunge kl. 07:15 och var jätte pigg men jag försökte få henne att somna om genom att amma henne, men hon åt tills hon blev mött och sedan ville hon börja busa i sängen. Tokfian låg busa och skratta fram tills kl. 07.33 sen var de väll inte kul att ligga i sängen mer så vi gick upp. Hon fick som vanlig leka av sig på filten som hon tycker om så mycket och nu sitter hon i gåstolen. Hon älskar verkligen sin gåstol, tror de va hennes absolut bästa julklapp. Hon fick den av sin moster Sandra.
Nu ska jag strax göra frukost, gröt till lillan och smörgås, yoghurt, pucko + annat gott till oss. Efter frukosten ska jag göra mig i ordning eftersom vi ska gå till stan runt 09:45. Lika bra att göra de då eftersom Evelina komemr vilja sova runt den tiden. Ska titta lite på bokrean och visa Jocke jackan jag hittat till lilla tjejen.
Nog för denna gången, skriver mer senare + att jag lägger in veckans kap i eftermiddag.

Tjingeling



Där var min älskling inte stor! ♥

25 Februari - Skötväskan!

Vad har jag i min skötväska?

Det är många som undra och skriver vad ska man ha i sin skönväska. Jag tycker det är en personligt vad man har i. Det kan variera lite från dag till dag beroende på lite, tycker jag. Jag har aldrig med min egna handväska eftersom jag verkligen får plats med allt i skötväskan. Dessutom ÄLSKAR jag min skötväska. Vi skulle från början ha en skötväska i lappteknik som Jockes mormor skulle gjort själv, men på grund av personliga saker så blev det inte så. Vi visste att hon inte orkade ta sig tid till det just då, så vi började tänka på att köpa en. Men det han vi inte för hon Ing-Brith (Jockes mormor) hade redan varit och köpt en åt oss eftersom hon inte hade orken till att göra en. Jätte gulligt! Måste säga att hon är världs bäst på att välja rätt skötväska, fniss! Den är vi jätte tacksam för. Jaja nog om det, nu tänkte jag berätta vad jag har i den. Både vad som är mitt och vad som är Evelinas.

EVELINA!

* Plångbok med Evelinas.
* 10 blöjor.
* Ett paket våtservetter.
* Hushållspapper.
* Tupperwearburk med välling.
* Burkdoserae med gröt i.
* Påse med en burk mat i.
* En liten skål.
* En sked.
* Paket med 10 engångs haklappar.
* Ihopfällbart skötbort.
* 2 st skötunderlägg från bambino.
* 2 Ipren sup.
* 2 Panodil sup.
* Babylotion.
* Babyolja.
* Babywash.
* Zink cream.
* Kroppspulver.
* Matförkläde.
* En t-shirt.
* Ett par byxor.
* En stickad tröja.
* Ett par sockar.
* En förslutningsbar påse till blöjor.
* Hälsojournal från BVC.

MITT!
* Min plångbok.
* 5 st CV:n.
* Våtservetter.
* Vägmärkeshäfte.
* 6 st ammningsinlägg.
* Tom fantaflaska.
* Kajalpenna.
* Hårspray från Alterna!
* Kamera.

Tjingeling



Mor och dotter! ♥


25 Februari - Usch vilken fredag!

Tur att jag har min dotter!

Är inte alls på topp idag! Ångest, sur och irritera.. Vill bara krypa ihop i soffan och stänga av allt en stund, men det går inte. Tur att jag har en sån underbar dotter som får min att skratta å le trotts att dagen har varit rent av åt skogen. Men men. Idag har jag storhandlat mat och betalt alla räkningar, finns de något tråkigare? Evelina var hos sin farmor under tiden, vara skönt att få handla utan att behöva skynda sig. Hon hade varit lite sur och gnällig men det var för hon var trött så farmor och faster tog med henne ut på en promenad. Det gillade nog Evelina eftersom hon somnade gott i vagnen. Det är tur att dem finns där för henne. Det är så kul att se hur min dotter trivs med att vara hos dem. När Evelina satt med sin faster vid datorn satt hon och tryckte runt en massa å skrev ett frågetecken upp och ned. Hur lyckas hon med de? Haha, kul faktikst. Eftersom jag som sagt inte mått tiptop idag orkade jag inte stanna så länge, lite trist men jag ville bara hem... Så får man känna ibland! SÅ DE SÅ!
Hatar sånna dagar, men bara till att blicka framåt. Man måste försöka se allt positivt, allt har trotts allt alltid en mening! Jag tror att allt som händer har en mening, varför skulle de annars hända? Alla har svackor emellanåt, jag har en nu. När jag är nere i en svacka blir jag lite känsligare än vanlig, kan blir jätte ledsen utan anledning eller arg/sur för ingenting. Jätte drygt och jobbigt! Jag är så otroligt glad över att jag har just Joakim som min älskade pojkvän, eftersom han är så snäll och framför allt förstående! Tack för att du alltid finns där och stöttar mig, du är på tok för underbar Joakim!
 Ikväll ska jag kolla på Let's Dance och bara mysa med mina två. Vi ska äta godis och dricka coca-cola, fast självklart ska inte Evelina fått något utav det. Hon får allt blir en aning större först. Men vi har funderat på att testa majskrokar till henne. Men vi vet inte riktigt. Någon som vet från vilken ålder dem är ifrån? Haha! Jaja nu ska jag hoppa in i duschen, känner mig en aning sleten...
Men måste bara säga en rolig sak, igår när jag sminkade mig kom min dotter gående i gåstolen. Hon kom till mig när jag stod i badrummet. Hon pratade och typ skällde på mig för hon inte kom över tröskel, så jag hjälpte henne. Sen tog de inte lång stund så stod hon i duschen och försökte få tag i tvålen etc. Jag tror att min lilla tjej ville bada eller duscha, hon älskar nämligen det! Det såg jätte söt och busigt ut när hon lekte i duschen med sin gåstolt. Tur att de dröjer tills hon vet hur man sätter på duschen, fniss.
Älskar min lilla tokbebis!

Tjingeling

Här kommer några bilder från igår!


Lilla loppan ville duscha!



Evelina på språng i duschen.



Min söta prinsessa med fina blåa ögon! ♥


25 Februari - P!NK

Visst känner man igen sig i låten ?

P!NK - Fucking perfect!



http://www.youtube.com/watch?v=1LR2gyAIfUM&feature=related


24 Februari - Evelina!

♥Tiden går för fort.

Är det någon som kan förklara för mig hur tiden kan gå så fort? Jag kan inte förstå hur min lilla tjej redan har blivit ett halv år. Känns som om det vore igår hon kom. Min älskade dotter börja bli en stor tjej nu. Hon kan redan så mycket. Evelina är en pigg och världigt framåt tjej, många tror att hon kommer krypa inom snar. Hoppas hoppas! Många säger att det blir jobbigare när dem blir större och springer omkring. Men jag längtar faktikst tills hon gör de, dem kan ju faktikst stimulera sig själva på annat vis då. Längtar jätte mycket tills Evelina kan prata, när hon kan tala om vad som är fel eller vad hon vill. Det måste vara så mycket lättare i alla fall när dem är ledsna. Sen finns de ju fördelar när dem är små med, man kan mysa på ett helt annat sätt. När hon va liten somnade hon alltid på min bröstkorg, ur mysig! Det händer inte allt för ofta längre, men när de händer så myser jag och bara njuter. Tänk vad det går fort, snart är hon en helt egen individ som kan göra precis det hon vill, visst hon är ensvis som en åsna nu med och har en enorm vilja. Men tänk när hon ska börja skolan, första gången ska sova hos en kompis, första gången hon ska gå på disco eller andra saker som första pojkvännen ect.. Åh det kommer gå så fort så fort, alla säger de! Jag tar verkligen vara på tiden, det gör jag verkligen! Jag busar och leker mycket med min tjej. Vi går långa promenader och bara njuter av livet. Min dotter är så underbar, hon gör mig så glad. Hon fick mig att inse att livet är så mycket mer än vad jag trodde. Evelina fick mig att inse att kärleken mellan mor och dotter är så enormt stark. Det finns ingen val jag är så glad över som de jag gjorde när jag gick veta att jag var gravid. Hade inte ens en tanke på abort, abort är så hemskt.
Jag fick världens underbaraste lilla varelse. Jag visste inte då hur mycket bebisen i magen skulle komma att betyda för mig. Men nu förstår jag, hon kom som en liten ängel in i mitt liv och ny förgyller hon mina dagar. Jag vill tacka för den dotter jag fick, skulle inte för något i världen byta henne mot någon annan. För mig är hon de vackraste mina ögon har skodat. Min dotter är mitt liv. Jag skulle offra vad som helst för mig dotter, hon är helt klart bäst!
Mamma, älskar dig Evelina!

Tjingeling



Nova Evelina Maria Nilsson
Bara några minuter på bilden, trygg i pappas famn!


24 Februari - Tekniknörd

Det ska börjas i tid...

Evelina 6 ½ månad är helt tokig i datorer och mobil telefoner. Hon ska äta på dem och klicka runt. Igår satt och med mig vid datorn och kassta sig fram och klickade in sig på både msn och skype. Hur lyckas hon? På skype ringde hon upp Tobbe och Krille, de trodde ju självklart att de var jag. Men det var de inte. Jag satt och skulle precis slänge iväg ett sms till Tobbe. Hon är helt galen i teknik saker, kanske hon kommer bli ett tekniksnille? Haha, då kan hon lära moras ett och annat. Jag är typ sämst på sånt. Evelina är helt galen i de i alla fall, vet ej varför. Nu går hon omkring i gåstolen och jätte sur för att hon inte når min mobi. Snäll som jag är fick hon den, hon tappa den på golvet och blev ledsen för de. Så blir väll snart att införskaffa sig en ny eftersom min håller på att haverera.
Min lilla tokbebis är jätte ledsen. 
Älskar min bebis hon förgyller mitt liv.


Tjingelin



Min charmiga tekniknörd, fniss! ♥


23 Februari - Mamma!

♥MAMMA♥

Mamma, detta är ingen rolig lek! Jag vill att du kommer tillbaka igen...Jag behöver dig här och inte i himlen. Jag skulle göra vad som helst för att få tillbaka dig, mamma! Jag saknar dig mer och mer för varje dag som går. Jag vill ha dig här hos mig, jag vill att du ska se Evelina växa upp och bli en stor tjej. Jag vill ju att du ska vara med oss här.. Varför förstår du inte de? Jag önskar jag kunde flyga upp till himlen och hämta tillbaka dig! Förstod inte förens du försvann från jorden hur mycket du betydde för mig, jag vågade inte känna efter förens nu... Och nu är det liksom försent! Känns verkligen inte bra! Så kom tillbaka nu! Om det bara hade gått att hämta tillbaka de som gått bort... Om det bara hade gått! Då hade jag redan gjort de, det hade jag verkligen!

Mamma, jag älskar dig otroligt mycket!
Du är den finaste ängel i världen!



23 Februari - Bra dag!

Vissa dagar är bättre än andra!

Idag har jag spenderat dagen tillsammans med min älskade dotter och min vän Tina. Började med att Tina kom hem till mig och drack kaffe. Sedan tog vi oss en promenix in till stan för att kika lite på bokrean och lite annat skoj. Joakim hade läst ut sin bok och hade bett mig kolla efter 2:an och den fanns. Jag fick där emot hålla mig i skinner för att inte köpa med några nya kokböcker. Jag samlar nämligen på kokböcker och anser att man aldrig kan ha för mycket utav dem. Sen tog vi en runda inne på lindex och som vanlig fick jag med mig något till Evelina. Alla tjatar om att jag köper på tok för mycket kläder till henne. Men det är faktikst mitt val vad jag köper till min dotter. Vill jag köpa dyra märkes kläder eller kläder från lindex, H&M eller Kappahl så av gör jag det! Har faktikst en deal med min pojkvän att jag ska stämma av med honom innan jag köper, vilket jag gör. Visst ibland "råkar" jag glömma de men då berättar jag de ju självklart, då brukar han bara sucka och säga "Men snälla Tess och blablabla". Ja ni förstår! Idag blev jag dock väldigt förvånad över att jag fick JA när jag ringde honom, haha! Knasigt men tok bra.
Efter vi varit i stan så gick vi hem till oss igen och bara pratde skit och umgicks. Sen fick jag för mig att vi skulle äta något gott i kväll eftersom det faktikst är "Lille Lördag", haha. Så vi dividerade fram och tillbaka mellan pizza, kinamat ect. Till slut bestämmde vi oss för att beställa hem mat från Burger In. Så jag ringde sen drog jag och Tina å hämta de hem de, Jocke va hemma med Evelina. Åh jag kan säga att min Bluecheesburger satt mer än fin, den satt perfekt i magen. Kan inte förstå vad dem gör för att få hamburgarna så otroligt goda. Kan någon förklara det? Godaste burgarna i världen, helt klart! Måste bara säga att undertiden vi åt så satt Evelina i sin stol och små pillade lite med en smörgås samtidigt som hon tjötade och skrattade som en liten tok. Hon är så otroligt söt min lilla dam. Sen efter maten var de dags för lillan att få gröt och lite fruktpuré. Hon åt jätte bra idag med, så skönt att hon är så mat glad. Min lilla tjockisbebis!
Jag blev tok sugen på kaffe efter jag ätit och Tina är inte sen att hänga på. Efter maten kaffe i soffan är verkligen super gott. Vet någon varför? Jaja nog om kaffet. Senare var de dags för lillan att få välling vilken inte var särskilt populärt ikväll men men. Min bebis var en ur mysig liten skrutt och somnade i mitt knä efter vi flasktränat med godnattvällingen idag med. Tar på krafterna att vara ledsen och träna flaskan de märks. Kanske låter lite knasigt men Evelina har svårt att ta flaskan om hon är hungrig, hon tar den bara när hon är "lite halv sugen". Men hon kan om hon vill och det är rätt läge, svårt att förklara men hoppas ni förstår hur jag menar i alla fall...
Nu sover lilla loppan och Tina har åkt hem. Jag sitter i soffan och gör inte speciellt mycket. Funderar på att tvätta bort sminket och sedan fortsätta på min bok, "SÅ DUMT av Mia Törnblom". Låter som en bra idé.. Men vet inte om jag orkar. Tv eller film lockar med, får se vad det blir. Nu orkar jag inte skriva mer ikväll i alla fall.

Tjingelin




Dagens köp, snygg barnväst för enbart 149:-




Världens vackraste tjej! ♥

23 Februari - Orättvist!

Är det rätt eller fel att såra?

För mig är det rätt självklart att inte springa omkring och såra folk. Jag tycker inte det är speciellt kul att se när andra är ledsna. Jag är inte sån! Jag tycker det är så orättvist och elakt rent av när det finns personer som hittar på saker. Finns en som försöker få mig att framstå som ett elakt monster, vilket inte alls är roligt. Varför ska man hela tiden försöka trycka ner och såra andra? Är det kanske en slags hobby? När man hela tiden är ibehov av att stöta bort, vara taskig, sprida lögner och vara allmänt elak.. Är det schysst? Jag försöker att inte tå åt mig något, men det är klart att man blir ledsen. Jag är en människa med känslor inte något monster som inte kan visa sina känslor. Jag tänker inte döva hur jag känner eller vad jag inte känner, för det har jag gjort alldeles för längre.
Min barndom har en hel del trasiga minnen men väldigt många bra med. Nu när jag blivit äldre vågar jag blicka tillbaka på det som faktistk var bra istället för det dåliga. Jag hade i vissa stunder två helt fantastiska och fina föräldrar som verkligen älskade mig , och jag givetvis dem tillbaka. Men ibland undrar jag för mig själv var allt tog vägen. Varför ska det vara så svårt ibland. Jag är varken ledsen eller glad över min barndom eftersom den har varit såpass knasig rent av. Men jag är glad nu, jag är lycklig. Kan inte vissa bara acceptera det och låta mig vara? Vara den jag vill vara, jag trivs med mig själv och mår bra just nu. 
Jag har en underbar dotter, en helt galet bra och förstående pojkvän. Har helt otroligt fina människor runt omkring mig, både vänner och släkt. Jag är jätte glad över att jag fått chansen att visa vem jag är utan fördomar. Jag tänker inte vara någon annan än mig själv, jag ser ingen mening med att vara någon annan! Jag är stolt över den jag blivit och vad jag gjort med mitt liv. Och det är absolut inge fel på mitt liv! Jag har de jag vill ha och lite till. Jag tog studenten, jag fixade en lägenhet till mig och min dotter, jag söker jobb och jag gör precis det jag vill. Visst finns det mycket som jag saknar. Men om man ska tänka på de man inte har så mår man inte väl. Man måste lära sig att se de man har istället för de man inte har. Händer något negatvit gör de till något positivt istället, se alla tråkigheter som erfaranheter. Det har hjälpt mig att våga tro på mig själv. Jag vågade tro på mig själv och accepterade vem jag vad och vad som hade hänt i mitt liv. Det har gjort mig till den jag är idag. En stark tjej med väldigt mycket erfarenhet.  Jag hjälper gärna andra, ibland lite för mycket.. Men man hjälper för man vill inte för att få något tillbaka! Det gör iaf jag.
Nej nu ska jag fixa frukost till min lilla familj, så jag bloggar mer i eftermiddag eller ikväll.

Tjingeling



Tjock och glad på min student.


22 Februari - Familjemys

Hela lilla familjen är samlad

Ikväll är Joakim hos oss eftersom han inte varit på jobbet idag och kommer inte kunna gå imorgon heller. Joakim har opererats idag nämlingen, han har tagit ut en av hans hundra titan skruvar i vänster benet. Så ikväll har jag haft en stor bebis och en liten bebis. Joakim blir som en bebis när han inte mår bra, då får man passa upp på honom. Inte något emot mig eftersom han ALLTID ställer upp på mig i vanliga fall och jag givetvis på han med, men ibland blir det lite mer än andra. Man ska ställa upp på dem man älskar, i alla lägen!
Annars har vi bara tagit de lugn i soffan alla tre. Jag har ioförsig tvättat en maskin tvätt och hängt den men utöver de har vi bara myst tillsammans som en familj. Det behövs ibland. Evelina har varit jätte duktigt ikväll, hon åt 100 ml godnatt välling, första gången hon ätit så mycket. Sedan blev hon så trött, så trött. Efter de ville hon sitta hos mig och bara mysa, men helt plötslig slänger hon sig mot sin snuttis. Givetsvis fick hon sin snuttis och nappen. Ur gulligt när lillan har napp, hon har precis bara för en vecka sen förstått hur man tar den nappen. Efter en liten stund så sov hon som en gris hon mig, men då bestämmde jag mig för att gå och lägga henne. försökte först lägge henne i sin säng men de gick inte, haha. Men där ifran tog hon med sig både snuttisen och en nalle. Så var bara att acceptera hennes val och lägga henne i vår säng. Hon somnade jätte snabbt ikväll, vilket kan var skönt. Hoppas bara hon somnade för natten ibland kan hon vakna efter en stund och vilja ha lite mera tutte, men hon åt ju som sagt mycket godnatt välling innan. så bara vänta och se vad som händer.
Jaja nu ska jag och min älskling sätta på filmen som vi inte hunnit se klart ännu. Vi orkade bara kolla en kvart sist sen höll båda på att somna i soffa. Så vi ger den ett försök till. Somnar vi igen så är den nog rätt kass, haha! Så nog för ikväll, älskling ligger redan och väntar på mig.
♥♥ ÄLSKAR MIG FAMILJ! ♥♥

Tjingeling



Mor och dotter myser!



Min mysiga prinsessa!



Min söta trötta lilla tjej efter godnattvällingen.


22 Februari - Pissenisse!

True word!
Ingen nämnd ingen glömd..

Pissenisse - Nanne Grönvall

Du kräver; ingen ska lägga sig i
Hur du väljer att leva ditt liv
Själv har du åsikter jämt om allt
Och lägger näsan i blöt konstant

För du tycks alltid veta bäst
Och nyfikenheten gör dig till en pest

Det här är mitt liv, min tid, oh-oh-oh
Jag kan ha rutig soffa och prickig gardin
Jag klär mig som jag vill,
Äter vad jag vill
Och röjer natten lång och festar till
Jag säger; Skit i vad jag gör, Pissenisse
Skit i vad jag har för mig
Skit, Skit, Skit i vad jag gör!

Du har ett skvaller och gnäll-begär
Om hur puckade andra är
Om du la ner samma energi
På vad du gör av ditt eget liv
Så hade världen sett bättre ut
Så ge dig för jag är inte du!

Det här är mitt liv, min tid...

Oj, oj, oj, tänk vad man vet
Oj, oj, oj, tänk vad man kan
Oj, oj, oj, tänk vad man vet
Oj, oj, oj, det är knappt sant
Tänk vad skönt att jämt ha rätt
Och aldrig fel på något sätt
Oj, oj, oj, oj, oj, vad vår besserwisser kan
Minsann



http://www.youtube.com/watch?v=N4VT-nEgxcs


22 Februari - Mysmorgon...

Mysiga morgon...

Idag vaknade jag jämte världens gladaste och mysigaste dotter. Vi låg å gosade och pussades jätte mycket, Evelina skrattade massvis. Går inte beskriva med ord hur mysigt det är att mysa tillsammans med sitt eget barn, underbar känsla! Efter ett tag tröttnade lillan på att bara ligga där och gosa sig. Så vi gick upp och fixade nya blöja å kläder, lillan blev väldigt rosa idag men det får man vara ibland. Jag gjorde mitt härliga morgonkaffe och satte mytjejen i gå stolen. Hon älskar verkligen sin gå stol. Hon springer omkring i tvrummet och pillar på massvisa utav saker. Så till helgen ska jag städa undan sånt som jag är rädd om resten bryr jag mig inte ifall hon får tag i och råkar göra sönder. När Evelina busat av sig lite och blivit trött i benen så begav vi oss av mot köket för lite frukost. Evelina fick som vanligt en smörgås att "leka" med, smula sönder och stoppa lite i munnen. Sen fick vi fnatt båda två och började busa säker i 15-20 minuter. Jag satte mig på golvet, pussa/kittlade hennes fötter och hon as garvade. Sen lekte vi "tittut leken", jag gömde mig under hennes stol och sen hoppa fram, ibland snabbt och ibland sakta. Jag skojar inte när jag säger att Evelina vek sig utav skratt, galet roligt hade vi båda två. Så mycket har nog ingen av oss skrattat på mycket länge. MYSUNGE!
Nej nu ska jag fixa till mig lite och byta lilltjejens blöja. Sedan ska vi bege hos till Tröingeberg för att hälsa på Malin och lilla Tindra. Vi får hoppas Tindra är på hyffsat bra humör idag, kan ju vara lite ledsen eftersom hon tagit 3 månaders sprutan. Men vi håller tummaran för henne.

Tjingelin



Glad liten tjej i sin älskade gåstol.



Lilla loppan är på språng.



Kan man bli mer nöjd?


21 Februari - Malin...

Hel dag med min stora Evelina, Malin och Malins lilla Tindra...

Idag har jag och Evelina umgått med Malin och Tindra hela dagen. Varit jätte trevligt och framför allt en hel del galna skratt. Började med att vi gick en lång runda med de små liven så de fick frisk luft när det var så fint väder ute. Gick en runda i stan och kollade på en del barnkläder. Jag blev som vanligt för älskad i något till min lilla groda, vilket denna gången va 2011's nya Adidasdress till småttingar, svart guldig och sååå snygg + ett par rosa convers. Malin tyckte bättre om den rosa Adidasdressen, den var med jätte sööt den med! Våra små hade varit riktigt tuffa i dem. Evelina har ju redan en fast blå. Jaja, efter vi varit där gick vi till Vero Modo eftersom Malin skulle kolla på byxor och hittade ett par jätte snygga. Sen begav vi oss till coop för att införskaffa oss coca-cool vår kärleksdryck, haha! Skämt å sido!
Sen när vi handlat gick vi hem till mig där vi tillbringade eftermiddagen men väldigt mycket skratt. Vi käkade fiskgratäng gav de små liven mat. Min lilla groda fick västkustgryta och fruktpuré till efterrätt, de uppskattades som vanligt. Evelina älskar verkligen fiskrätter och köttfärsrätter bäst av allt utöver morsans tuttar då, hahahaha. Tindra fick tuttemjölk plus att hon fick smaka lite på jordgubb och äpple smoothie, riktigt söta små miner hon gjorde. Gullegris! Förstår inte vart alla dessa tokigt söta minerna kommer ifrån när dem de första gångerna får smaka på mat.. Sött är det iaf, Evelina gjorde liknade när hon började smaka. Nu äter hon ca 2-3 riktiga mål mat per dag, så ammar inte mycket på dagarna längre. Inte som förut i alla fall. Sen på eftermiddagen blev de lite kaotiskt för Malin och Tindra, tur i oturen kan man säga. Men det är ingen vi behöver ta här, mohahaha! Hoppas ni blir nyfikna... Jaja, känner att jag bara babblar idag! Vi föjde i alla fall Malin och Tindra en bit hem eftersom Evelina ändå behövde vila en stund. Efter vi kom hem fick lillan massa gröt och sedan badade hon i sin badbalja. Evelina, hon ÄLSKAR att bada. Tror nog min tjej kommer bli ett litet vatten monster, fniss. Efter badet satte jag på Evelina sin nya fina pyamas med regnbågar och skarpa färger på, ur gulligt. Fast inget ovanligt att min tjej är söt! Hon är den sötaste tjejen i universum, i mina ögon!

Tjingeling


Några bilder från idag...


Liten Tindra, 3 månader! Lånade Evelina's babysitter.



Min galna stora bebis.



Min nybadade busiga tjej som absolut inte ville titta in i kameran,
inte heller pigg på att ligga ner. Som ni kanske ser?



Ville hellre leka med sin nya snuttis eller med fötterna på sin nya pyamas.


20 Februari - Veckanskap...

Shoppa till lillan är de bästa.

Varje vecka får Evelina lite nya kläder, minst ett plagg. Vissa veckor blir de mer än andra. Jag har lite svårt med att säga "Nej, hon behöver inte..." Visst hon kanske inte direkt behöver så mycket kläder som hon har, men hon vill ha mycket kläder så hon kan byta tusen gånger varje dag. Vissa säger att det komemr bli jobbigt när hon blir äldre eftersom hon har en del märkes kläder ect... Men om hon vill ha märkeskläder eller dyligt som kostar så får hon de nu och när hon är äldre, så länge det inte gå till överdrift! Det är vårt val och ingen annans, så de så!
Men jag har kommit på en sak när Evelina hade storlek 50 så hade hon nästan allt i rosa men nu har hon nästan ingen. Så jag var tvungen att köpa ett av veckans kap i rosa, fniss. Men jag och Evelinas pappa har kommit på att vår lilla dotter passar jätte fint i rött och blått + färg glada kläder- så vi sattsar på det iatället för massa rosa färgade kläder. för de blir tråkigt i längden, något plagg då och då är bara sött men inte för mycket!
Denna veckan har Evelina fått en stickad tröja, 2 pyamaser och en dreggelklapp. Men veckans kap av dessa blir...

Rosa stickad tröja från Kappahl för 149:-
Barbapappa pyamas från H&M för 99:-
Det bästa med dessa två kap som jag valde är att jag fick 50 :- rabatt på bägge två eftersom jag hade handlat så passa mycket på bägge ställen att dem var så söta och skickade hem mig två kuponger. Det lönar sig ibland att vara stor shoppare, haha!

Tjingeling

Slänger in bilder på veckans kap.



Söt tröja från kappahl!



Häftigt barbapappa pyamas.


19 Februari - Lekplatsen...

Allra första gången ÄR speciell.

Idag har Evelina, jag och Joakim varit en liten sväng på lekplatsen utanför. Kan säga att det var mycket uppskattat av min lilla tös. Hon skrattade jätte mycket när hon fick pröva att gunga första gången och när hon åkte lite rutchkana (stavning?). Något vi snart kommer att göra om eftersom hon tyckte om det såpass mycket. Kanske kittlades gott i magen på henne, vem vet. Men det var verkligen kul att se hur glad hon blev av att gunga, hon pratade med oss och skrattade samtidigt. Mysigt när man ser att ens barn tycker om de man gör med dem. Längtar redan tills nästa gång.
Sen till våren kan man gå ut till lite olika lekplatser och gunga med henne, om vädret är bra. Nu är det ju som sagt lite kallt ute vilket gjorde att vi inte var ute mer än max en kvart. Plus att vi hade med en liten filt som hon fick sitta på i gungan så att hon inte skulle bli kall om rumptestumpen, fniss.
Glädjer mig att min lilla prinsessa är så glad i att vara ute alla redan. Hoppas verkligen hon kommer bli en tjej som gillar lekplatser och sånt skoj, för då har vi något att göra. Jag älskar att vara ute och leka å busa med barn, har sån galen energi när det gäller bus och lek med småttingar att de knappt är klokt. Speciellt när dem uppskattar det. Nog för ikväll.

Tjingelin



Mamma och dotter.



Lycklig liten gungande tjej.



Pappa och dotter.



Min tjej är inte så liten längre.



Världens sötaste flicka!


20 Februari - Hiss och Diss...

Diss
Dåliga föräldrar
Denna veckan tänker jag dissar dåliga föräldra. Jag risar alltså de föräldrar som slår, slänger ut, uttnyttjar eller på annat sätt behandlar sina barn illa på. Jag tycker inte det är rätt att skaffa barn om man ska behandla dem illa, små oskylldiga barn, tonårsbarn eller vuxna barn för mig spelar åldern ingen roll. Har man barn så har man de oavsett om dem är små eller stora. Små bebsiar är så små och oskylldiga hur kan man ens tänka tänken på att skada ett sånt litet knyte? Förklaring, tack! Sen tonårsbarn kan nog ta mig f*n vara rena rama pesten emellan åt, men man älskar väll dem lika mycket för det? Eller? Sen när barn är vuxna är dem förhoppningsvis mogna nog att ta sitt eget ansvar och stå på egna ben, men jag tycker ändå att man som förälder antingen finns där eller låter barnen sköta sig själva, om dem absolut inte vill ha med sina föräldrar att göra. Finns ju sånna fall med, där barnen själva inte vill ha sina föräldrar med i bilden! Men finns de ingen orskar ska man i alla lägen ALLTID finns där för sina barn. Oavsett vilken ålder dem än har, stora som små. Är man förälder så är man, så de så!!!!

Hiss
Bra föräldra
Denna veckan tänker jag hissa bra föräldrar. Jag hissa ALLA dem som finns där för sina barn 24/7 oavsett vad, dem som stöttar och hjälper barnen när dem har det svårt. Jag hissar alla föräldrar som älskar sina barn för presic dem som dem faktikst är, svarta, vita, gula, rosa, friska, sjuka, glada, arga, ect... Att älska sitt barn, ge din alla kärlek i världen, för visst kan man inte ge för mycket kärlek till barnen? Man ska tala om för barnen när dem göra rätt och fel, men man kan göra det bra ett snällt sätt itället för att gapa och skrika. Varför skrämma sina barn? Usch det skulle jag i alla fall aldrig göra! Så denna veckan höjer handen åt alla föräldrar som är bra, ni som älskar era barn och som aldrig skulle göra dem illa, slå dem ect.. Ni som finns där och älskar barnen.

Tjingelin






19 Februari - Evelina!

Flickan jag lever för!

Nova Evelina Maria Nilsson.
Den 8 Augusti 2010 föddes min lilla flicka. Hon vägde 2295 gram och var 48 lång. Hon föddes i vecka 33+3, varför hon ville ploppa ut så mycket förtidigt är det ingen som kan svara på. Alla tester visade jätte och ingen kunde svara på varför, det är ett mysterium vi aldrig kommer få veta. Men hon var lika välkommen då som hon skulle varit datumen hon var beräknad till, 21 september. Eftersom hon kom såpass mycket förtidigt så föddes hon som ett såkallat prematurbarn. De barn som oftast föds som prematurer, de kommer oftast efter i utveckligen under de första året. Evelina har haft jätte tur, hon ligger inte efter utan tvärtom hon är tidigt i sin utveckling. Detta tycker vi är väldigt skönt.
Min dotter är det absolut det bästa som har hänt mig. Evelina förgyller mitt liv hon gör alla mörka stunder ljusa. Hon är nästan alltid så där spralligt glad och skrattar dagarna i ända, urs mysigt. Ska jag beskriva min tjej med två ord så är det glad och envis, helt otroligt vilken vilja den damen har. Det har hon nog ärvt av både mig och hennes far. För vi är rätt envisa bägge två, fast jag är nog snäppet värre än Jocke men iaf.
Evelina har alltid varit väldigt speciellt sedan den dagen hon kom. Hon vill inte bli buren hur som helst utan det ska vara på henns vilkor och sätt, rätt galet jag vet. Har hon bestämmt sig för att inte ha något på ett visst sätt ger hon sig inte förens de blir som hon vill. Hon kan skratta och busar gärna med andra, men bara i den famn hon känner sig trygg hos. Min tös är "förälderig och farmorig", det är rätt skönt att hon har någon förutom oss som hon känner trygghet hos. Evelina älskar även sin faster Maria, dem kan busa i timmar dem två och dem är helt tokiga tillsammans redan nu... Hur ska de bli sen då?? Haha! Antagligen kommer det blir... ännu tokigare?? Haha!

Evelina, är det bästa som hänt mig! Hon kom som en liten ängel precis i rättan tid. Hon gör mig otroligt lycklig. Är man ledsen så kan hennes leende få en att skratta. När tårarna rinner så får hon dem att sluta.. Min kärlekt till min dotter är obeskrivligt, det går inte jämföra med något. Aldrig utan min dotter, aldrig! Min dotter är så galet underbar, hon är det vackraste mina ögon har sett och hon är de bästa jag vet.
Mamma, älskar dig!

Tjingelin

Slänger in några bilder på Evelina som nyfödd fram tills nu.


En sleten mamma och en ny född Evelina.
Precis väg och mätt.



En liten Evelina i pappas trygga famn.



Tösabiten med sin allra första boll (lär inte vara den sista).
Storleken är som en handboll.



Min lilla bebis, en vecka gammal exakt.



Lillan två veckor och dags för hemfärd.



Evelina med en normal stor docka.



Min lilla groda ca 2 månader.



Min sötnos!



Min lilla busiga tjej.



Evelina på sin dop dag, andra advent.



Evelina på nyår 2010-2011.



Evelina 5 månader sitter i fasters trygga knä.



Min vackra tjej med sin barbamamma mössa.



Min lilla tjej är inte så liten längre.



Sover som en liten prinsessa hos mamma.



Mammas fina lilla sportfåne!
Taget idag då hon är 6 månader och 10 dagar.



19 Februari - Saknaden...

Blod kommer alltid vara tjockare än vatten...

Den 4 augusti slutade min mors hjärta att slå. Efter många tuffa år sa allt bara stop, vilken jag kan tycka är både gott och ont. Efter många tuffa år för henne så orkade inte hennes hjärta mer, hon hade hjärtflimmer sedan en tid tillbaka på grund av de liv som hon valde att leva. Jag har många gånger ställt mig frågan varför? Men den jag aldrig någonsin längre kan ställa till henne... Men jag kommer aldrig glömma henne svar, varje gång så hon "vet inte?" Med en så där tom och mållös ton. Hon var väldigt beskiven på sig själv och ville många gånger dö för de hon hade ställt till, bland annat för de hon gjorde mot mig. Men även fast hon aldrig klarade av att "rätta till" sitt liv så fanns viljan där, men sen kom ångesten... När en männska får en så stark ångest som min mor hade så finns de inte många utvägar! Jag vill inte säga att jag tål ursäkten men jag kan säga att jag i alla fall förstår henne, delvis i alla fall men aldrig fullt ut...
 Innan min mamma blev som hon blev så var hon den personen jag älskade mest i hela universum. Hon var alltid glad och hon skämde bort mig. Jag var hennes allt, de vet jag om! Hon älskade mig mer än vad det finns ord på jorde och jag henne. Men när man tänker på hur vi hade de innan blir jag bara så j*vla arg rent av, eftersom hon bara var borta en dag och INGEN förstod varför... Det är den frågan jag egentligen aldrig kommer få eller ha fått ett bra svar på. Men men, ska jag vara ärdlig är det jätte skönt att faktikst inte fått de riktiga svaret. Hon sa de kanske inte för att svaret egentligen var hemsk eller för att hon inte vågade berätta. Vem vet? Jag tror bara de finns en person, som vet ut över min mor.
Ska jag vara ärlig trodde jag inte min mors bortgång skulle röra mig i ryggen, men det gjorde den. Mer än jag någonsin skulle kunna fantisera om. Det var då jag förstod att blod är tjockare än vatten. Kärleken och saknaden till min mamma kan inte ens beskrivas, men samtidigt finns de ingen i världen som jag hatar och är så arg på som på henne. Kanske galet, men så är det! Jag kan forstfarande inte förstå att hon inte finns mer, att hon inte längre kan göra sig själv illa. Men mitt hopp om att hon en dag ska stå utanför min dörr frisk, pigg och så där alert som hon kunde vara, den kommer nog aldrig försvinna. Det är min högsta dröm, att hon ska komma tillbaka frisk och vara min mamma. Min älskade och min saknade mamma, jag vill bara krypa upp i hennes knä och känna mig liten igen, hon tröstade så himla bra. Men det går inte mer, aldrig mer... Kan ni förstå hur det känns? Även fast hon inte funnits där på ca 10-11 år så fanns mitt hopp att hon skulle till friska alltid kvar, och saknaden växte varje dag! Min mamma var en person som jag såg upp till, hon var så bra på mycket. Och hennes energi kunde få vem som helst att stråla av glädje.
Men nu glädjer jag mig åt alla mina otroligt fina och bra minnen jag faktikst har kvar från henne! Dem kan ingen i världen ta ifrån mig. Jag vill att ni ska veta att min mamma är en person jag älskar från botten av mitt hjärta, från mitt första andetag tills mitt sista. Igår, idag och varje dag framöver!

Tjineling


Jag älskar dig, mamma!


17 Februari - Förvirrad...

Man är inte alltid på topp...

 Vet inte vart jag ska börja, men känner mig inte alls tiptop ikväll. Känner mig relativt ner och vill egenligen bara stänga av alla känslor och krypa upp i soffan med en bra bok, en stor kopp te och försvinna en stund.... Men jag kan inte, jag kan verkligen inte komma ner i varv för då kommer jag bara brista ut i gråt. Det har jag inte alls lust med. Har så sjukt mycket inom mig som jag bara vill få ut. Alla tankar snurrar runt som stora frågetecken i huvudet, borde inte tänka borde stänga av allt men jag kan helt enkelt inte sluta. Ibland önskar jag att man hade en "ON & OFF" knapp när de gäller känslor! Kärlek, hat, svek, etc...
Har många gånger funderat på varför man egentligen alltid har hoppet kvar, alla kanske inte har de man jag har. Jag tänker alltid att man absolut inte får ge upp, inte ens i de tyngsta stunderna i livet. Ibland känns livet så där "pain in the as jobbigt", men när man tar sig ur en svacka eller vad man ska kalla de känner man sig så otroligt stark. Visst jag vet om själv att jag är tjejen med "kämpar glöd" , att ge upp är inte riktigt min grej. Men visst kan man tänka "jag orkar inte mer, nu ger jag upp" , den tanken är ju rätt mänskligt. Jag har en väldigt stor vilja och är envisare än den envisaste lilla åsnan på jorden.
Att se saker negatvit är oftast lättare än att se saker från den positivt och den ljusa sidan. När personer säger negativa saker till en kan det oftast vara lättare att ta in och lyssna på de negativt än att ens bry sig om det positiva som man får höra om en själv. Varför är det egentligen så? Frågorna kan bli många.  Känns som jag bara sitter här och babblar fast med fingrarna, haha.


Men trotts allt som inte är tiptop i livet, så har jag en fantastiskt fin familj som jag älskar över något annat på denna jorden. Det finns inget som betyder så mycket för mig, som min egna lilla familj! Vet inte vad jag hade gjort utan min galna pojkvän och min underbara dotter, vet inte hur livet hade sett ut eller vart jag hade bott.
   För när jag blev gravid förändrades mycket, jag flyttade och hade ett tag inget jag kunde kalla för mitt hem. Hade jag inte haft världens bästa svärföräldrar vet jag inte riktigt vad jag hade gjort, dem räddade nog både mig och Evelina genom att öppna sina dörrar. Är EVIGT tacksam för att dem fanns där och stöttade oss, framför allt mig. Var mycket tårar och livet var just då så där grått och trist, för varje dag som gick längtade jag så innerligt efter barnet jag bar på. Det var längtan som fick mig att orkar, att orkar kämpa varje dag! 
Så egentligen med detta stycket vill jag bara tacka för alla underbart fina människor som jag faktikst har runt omkring mig. Ni vet själva vilka ni är och ni är verkligen värda guld och diamanter.

Tjingeling



Perfekt plats att sitta ensam och tänka lite på...


17 Februari - Gäsp..

Underbara morgon kaffe...

Jag sitter här i soffan med mitt morgon kaffe, helt galet vad det är gott med kaffe på morgonen. Har precis släng på mig en mask med smink och fixat håret lite snabbt. Ska till stan och ha körlektion vid tio, jätte kul! Jag har nog den bästa körskoleläraren ever, lugn och sansad! Det behöver jag, jag blir så innerligt arg på mig själv när jag inte kan allt med en gång... haha! Många goa skratt i bilen blir det.
Sen efter jag kört ska jag till min unga mammagrupp, en bra grej för både mig och Evelina. Jag får prata och byta erfaranheter med andra och Evelina får leka med andra små. Visst hon är kanske för liten nu, men senare. Man går där fram tills barnen är ett år eller om man kommit överrens om något annat.

Slänger in två svar på kommentarer jag fått.

Svar till: Mia- Olivers unga töntiga morsa!
En Quick chef 3 kan du ha till i princip allt, de är det som är de bästa. Det är i två delar, kniv och visp (går ej ha sammtidigt). Man kan göra det man känner för , man kan ju kanske inte smula ner saker som är hårt som sten men de är ju rätt självklart. Men man behöver inte dela grönsaker eller frukt bara snurra några varv så är de klart. Produkten är värd varenda litet öre, lovar!

Svar till: Hanna.
Först vill jag tacka för förtroende angående min blogg.
Självklart har jag redan tänkt tanken på att skriva mer om min syster, mamma och familj. Kan även ta lite bilder på vår lägenhet och lägga upp här. Men eftersom jag började herromdagen har jag inte riktigt kommit igång ännu, men ska försöka blogga så mycket jag bara hinner, kan och orkar. För det är riktigt kul! 

Tjingeling



Denna bilen övningskör jag med... NOT!

Kika gärna in bilskolans hemsida:
http://www.bilskolan.net


16 Februari - Tröttt...

Tupperwearpartyt är över....

Nu var mitt tupperwearparty över och alla gäster har gått hem. Har verkligen haft en super trevligt eftermiddag/kväll, alltid kul när man träffa personer som gör en glad. Mindre glad blev våra plångböcker, men vad gör det man lever bara en gång. Det bästa med ett party är att man får en gåva för att man har partyt och sen får man välja minst en till gåva beroende på hur mycket som demostrationen ger. Min gåva som jag valde var Quick Chef 3, kunde välja mellan den och en pastakokare+pastatäng. Hade först tänkt att välja pastakokaren+pastatängen först, men tänkte om "vem kan inte koka pasta liksom?" haha. Min Qucick Chef 3 är bara sååå grym! Men jag valde även 4 st stora svarta uppläggningskålar, dem tackar jag mina snälla gäster för! Man tjänar verkligen mycket på att ha ett party hemma hos sig själv, bara min Quick Chef 3 kostade 599:- och den fick jag som tack, skålarnas pris vet jag inte. Men om jag ska fortsätta köpa massa tupperwear saker är snart alla mina skåp fulla med massa kvalitets plast. Många tycker man är rätt onödigt som köper så dyra saker, men varför inte? Det är bra kvalite, livstidsgarant och händer de något får man byta det. Så vad är det negativa då? Jag förstå inte riktigt de. Köpte ju en del förra månaden också, men sen ska jag inte köpa något fören i augusti. Just för att det blir i augusti är för att Anna ska ha ett tupperwearparty då och jag tror eller snarare vet att jag är bjuden dit, fniss. Men nu tänkte jag berätta vad jag och Joakim köpte idag, är super nöjd!

Detta blev det:
Baby Trio (välling/grötdoserare) - 79:-
Babuska Trio (3 matlådor olika storlekar) - 149:-
Mini sportflaska Cerise (vattenflaska/nykelförvarare) - 119:-
Mini Rundletter 6 dl (vanliga burkar) - 219:-
Bake-to-basics Mått och mix 1 l (bakskål) - 129 :-
?? (baka pirogliknande saker) - 69:-
Extra stor stekspade - Gratis, köpte för mer än 500:-
Koncervburks av rinnar - Gratis gåva till alla som köpte.

Tjingeling


 Quick Cheff 3 - bästa gåvan!


16 Februari - Tupperwearparty

Party party...

Idag ska jag och min pojkvän ha ett tupperwearparty hemma hos mig, är väll mer jag som har de än han. Men han måste ändå vara hemma och hjälpa till med tösabiten i alla fall fram tills hans fotbollsträningen börjar. Självklart så hoppas jag på att alla som kommer köper hur mycket som helst för då får vi massa saker, fniss :* Vi har liksom fått dille på tupperwear saker, men de är livstids garanti och dem är hur bra som helt! Eftersom att det är vi som har partyt hemma hos oss får vi oavsett vad folk köper minst en pastakokare med tång, plus de vi själva köper. Vi har redan suttit och kollat vad vi ska ha så vi får hoppas det inte blir något mer än de, men känner jag mig själv rätt köper jag alltid mycket (om det nu går), haha! Fast det gör det nog...
Uppdaterar mer om tupperwear ikväll med lite bilder på de vi får och de vi köpter.

Nej nu ska jag fixa lite till här hemma medans min lilla tjej sover middag, hon ville sova ca 50 minuter efter de att vi gick upp idag, vilket hon ofta gör när hon vaknar förtidigt. Har en riktigt liten sjusovar bebis. Evelina har relativt bra sovrutiner om man bort ser från när hon var sjuk, så nu blir det rutiner i vardagen igen, vilket är skönt. Men har funderat på att börja ställa klockan varje morgon så att vi kommer upp senaste 9 ist för mellan 09.30-11.00. För jag tänker att om hon går upp tidigare kanske hon vill sova för natten tidigar, nu lägger hon sig mellan 21.00-21.30, vilken jag kan tycker är en smula sent. Man vill ju hinna få liten egen tid innan man själv ska gå till sängs... Det är mänskligt att gosa ner sig i soffan och mysa lite med pojkvännen innan man ska sova... Kan ju bara vara skönt att kolla lite tv, sätta sig vid datorn eller helt enkelt bara koppla av lite.
Nej nu måste jag ta tag i dagen, dags att fixa inför kvällen.

Tjineling

Slänger in lite bilder på min sjusovande bebis...



Evelina ca 1 månad, ligger och sover i vagnen.



Evelina ca 4 ½ månader, sover i vår säng.


15 Februari - Nära och kära!

Vem är vem i mitt liv?
Eftersom att jag är ny med bloggandet hade jag tänkt att presentera de närmaste personerna i mitt, skirva lite kort och gott om vem personen i fråga är. Jag vill ju inte att ni som läser ska sitta med massa frågetecken i huvudet som t.ex "Jaha men vem är Bertil nu då?" eller dyligt, haha. Så jag gör det lite lättare för er. Tänker ju självklart inte skriva om ALLA utan tar bara lite om de närmaste.

Evelina Nilsson -
Min älskade dotter född 100808 i vecka 33+3, vilket innebär att hon föddes ca 7 veckor för tidigt. Det finns ingen förklaring till varför hon kom såpass mycket för tidigt, hon var precis som vilken BB bebis som helst bara lite mindre. Helt perfekt! Redan dagen hon föddes förstod vi, jag och hennes pappa att hon skulle bli en envis och stark liten krabat! Vilket hon är idag! Envis, bestämd, glad och helt galet söt! Evelina utvecklas precis som hon ska för sin ålder och har inte kommit efter som många prematurbarn faktiskt gör. Hon hade turen på sin sida! Är evigt tacksam för att jag fick min tösabit, skulle inte för något i världen byta ut henne! Hon betyder på tok för mycket för mig! Älskar henne mer än något annat i världen. Aldrig utan min dotter!

 Joakim Johansson-
Min älskade pojkvän, finns ingen finare kille på jorden!! Vi har gått genom eld och vatten tillsammans, vårt förhållande har inte alla gånger varit tiptop.. Men det är väll ingens förhållande! Vi har varit tillsammans ca 3 ½ år med ett uppehåll på 1 år efter de två första åren, men som tur var hittade vi tillbaka till varandra! Efter det att vi blev ett par igen offentligt, så var det inte många glada minner i luften. Men vi körde vårt race och blev starka tillsammans. Idag har vi ett förhållande som jag inte skulle byta mot något annat i världen! Joakim är så galet underbar som person och han känner mig till 110%, vilket är skönt. Han finns alltid där dag som natt och stöttar mig i allt jag göra! Han är en underbar pappa och pojkvän. Vi är en familj nu, alla 3. Det är galet att man kan älska någon så mycket som jag älskar dig, Joakim!

Nova Nilsson-
Min älskade lilla syster. Hon förgyllde mitt liv från tomhet den dagen hon föddes, jag fick något att kämpa för! Jag älskar min syster väldigt mycket, hon har och kommer alltid att ha stor betydelse för mig. Har även gjort en tatuering till henne för att hedra att hon många gånger räddat mig bara genom att finns! Det 10 års ålders skillnad på oss, men ändå kan jag bli världens mest barnsliga person när jag är med henne, för vi busar och leker massor tillsammans. Hon är så snäll och har väldigt knasig humor, skrattar åt massa tokigheter! Jag bara ler när jag tänker på henne! Hon är verkligen den finaste syster man kan ha! Älskar min lilla syster mer än många någonsin kommer att förstå!

Sandra Eldenholm -
Vi kanske bara är kusiner, men för mig är hon mycket mer! För mig är hon min stora syster, min allra bästa vän och min förebild. Finns ingen i världen som jag ser upp till så mycket som jag faktikst gör till min Sandra, hon är speciellt på många sätt och vis. Vi har alltid varit som syskon, vi bråkar som syskon, vi gör saker som syskon gör, jag kan krypa upp i hennes knä och känna mig som världens mest ynkliga person samtidigt som och styker mig i håret och trårkar mina tårar, kanske låter galet men så är det verkligen! Ja ni ser själva, vår kontakt är unik! Hon finns alltid där när man behöver henne och hon stöttar en hur bra som helt. Jag älskar min kusinsyster massor!

Solveig Eldenholm - 
Är min moster men hon är även som en extra mamma för mig och är som Evelinas mormor. Hon hjälper mig alltid och finns där, hon stöttar mig i det jag gör. Det är skönt! Solveig brukar inte vara den som tänker på sig själv i första hand utan vi barn kommer alltid först. Hon har ett hjärta av guld och har stor plats i mitt liv! Jag älskar min mostermamma!

Ritva Eldenholm -
Min runda lilla goa mormor, som är en finsk liten knasig sak som säger precis vad hon vill, om vem hon vill, när hon vill... Hon tänker inte allt! Men hon är väldigt svår emellanåt men hon vill alltid gott i slutändan. Jag och mormor går inte alltid ihop, men ändå så finns hon alltid där och hjälper en i den mån hon klarar av. Jag älskar min mormor precis för den hon är, en galen rund liten tanta!

Barbro Nyström -
Min älskade farmor, hon har är en person jag har väldigt lätt att prata med. Hon förstår så bra alltid och hon säger inte bara en sak för att de ska trösta en utan hon säger sanninge vilken är så himla skönt.. Hon är så härligt, hon gör mig glad! Min farmor är en person som betyder otroligt mycket för mig, hon är snäll och väldigt omtänksam. Jag älskar min farmor på ett speciellt sätt!

Åsa-Karin -
Hon är som en syster för mig, hon har varit med i mitt liv sedan jag tog mina första andetag. Lite galet men sant. Åsa är en person som har väldigt mycket runt sig alltid eftersom hon är desigern i stockholm, det säger rätt mycket.. Haha! Men det roliga med Åsa är att hon alltid kommer på så söta uttryck jag sa som barn så vi kan sitta och prata i telefon i timmar (när tiden finns) och bara skratta! Hon är en av de personer som kan mig utan och innan, vilket ibland kan vara rätt läskigt faktikst.... Älskar henne, som om hon vore min syster!

Anna och Magnus Johansson -
Mina svärföräldra alltså Evelinas farmor och farfar. Dem är helt galet bra, dem finns där för oss, stöttar och hjälper oss när vi behöver. Det är så skönt att veta att de finns folk nära om något händer! Man kan gå hem till dem om man bara vill umgås och man känner sig alltid välkommen, man trivs där. Sen är det så skön att se hur lycklig min dotter blir när hon får träffa dem, hon älskar dem väldigt mycket redan! Hon är verkligen farmors tös utöver mamma och pappas förståss, haha!


Detta är de personer som finns närmast mig och min familj. Dem kommer nämnas ett flertal gånger i min blogg, ville att ni skulle förstå hur och vad dem betyder för mig framför allt. Finns väldigt många andra som står mig när också, men om man ska skriva om alla kommer det ta hundra år att skriva, så vi skippar det! Tar det när det kommer istället. Nog för denna gången!

Tjingeling


15 Februari - Presentationen

Man måste börja någonstans...

Jag är en 20 årig mamma som är glad och social, har världens bästa pojkvän Joakim 21 år ochvi har en gemensamma dotter Evelina 6 månader. En helt underbar liten varelse! Älskar min lilla familj!
Jag vet inte riktigt vart jag ska börja! Men i min blogg har jag tänkt att skriva om min vardag alltså hur det är att vara en ung mamma i dagens samhälle, även hur det är att vara 20 år och faktsikt stå på egna ben! Jag tänker även skriva om sorgen efter min mors bortgång, saknaden efter min syster, tragiska händelser i livet, uppväxten, kampen mellan gott och ont, plus det fingrarna styr mig att skriva om. Livet är trotts allt inte en dans på röda vackra rosor, utan de kan vara pain in the as! En sak som jag även kommer att ha med i min blogg det är veckans Hissa och Dissa plus veckans kap, som kommer in på helgerna. Som sagt man måste börja någonstans! Ska försöka uppdatera min blogg minst en gång om dagen så kommer troligtvis bli varje kväll, så får vi se om det är min grej de här med att blogga. Nog tjatat förtillfället!

Tjingeling

Jag, Joakim och Evelina på hennes dop! Hon är ca 4 månader här!
Joakim, Jag och Evelina på hennes dop. Evelina var då ca 4 månader!


RSS 2.0